Brede school

In het schooljaar 2007-2008 is Caleidoscoop officieel brede basisschool geworden. Sinds juni 2010 ook een gecertificeerde brede school. Dit houdt in dat de school samenwerkt met Smallsteps Laterna, tennispark Joymere en De Schoor, welzijnswerk Almere. Samen kunnen deze partners de (toekomstige) kinderen van Caleidoscoop een breed aanbod aan zorg, opvang en activiteiten -ook na schooltijd- aanbieden. We willen bewegingsruimte voor alle kinderen, ouders en leerkrachten. Daarom streven wij in de komende jaren naar de realisatie van de "Campus Caleidoscoop", waarbij de school onderdeel is van een sportieve campus waarin onderwijs, sport, opvang, sociaal-cultureel werk en recreatie elkaar goed aanvullen en op elkaar aansluiten.

Campus Caleidoscoop biedt bijna dagelijks na schooltijd diverse activiteiten. Voor elke vakantie komt er een activiteitenladder uit. De ladder wordt verspreid in school. Ook in Caleidoskopie staan regelmatig activiteiten van de (brede) school vermeld.

In mei 2014 is de brede school opnieuw gekeurd en beoordeeld met een 9,2. Campus Caleidoscoop draagt een eigen logo. Bij Caleidoscoop, Smallsteps, Joymere en De Schoor wordt dit logo gebruikt om de activiteiten die we gezamenlijk organiseren als herkenbare "Campus Caleidoscoop" activiteiten neer te zetten.

Campus Caleidoscoop